Καλωσορίσατε στην Kritiki GR! Ακόμα δεν έχετε αποφασίσει τι να δείτε στον κινηματογράφο ή το σαββατοκύριακο στην τηλεόραση; Εδώ θα βρείτε τα πάντα για τις ταινίες που ψάχνετε.


Transformers : Age of extinction

(Από τον Πάνο Λιάκο)

Τι να γράψω για ταινίες σαν αυτή; Είναι από τις περιπτώσεις που λες ότι είναι μια ταινία δίχως λόγο ύπαρξης. Εκεί που νομίζαμε ότι το franchise των ''Transformers'' είχε κλείσει το 2011 εφόσον ο Σάια Λεμπέφ είπε ότι δεν θα συμμετάσχει σε άλλη ταινία αλλά και ο ίδιος ο Μάικλ Μπέι δήλωνε ότι μάλλον αυτός ο κύκλος είχε κλείσει-αφήνοντας όμως παράλληλα ανοικτό το ενδεχόμενο για ένα reboot σαν αυτό που βλέπουμε. Δυστυχώς για εμάς, αυτή η σειρά ταινιών κάνει μια επανεκκίνηση (με τον ίδιο σκηνοθέτη) με καινούρια ιστορία που λαμβάνει χώρα 4 χρόνια μετά από τα γεγονότα της τρίτης ταινίας και τοποθετεί στον πρωταγωνιστικό ρόλο τον Μαρκ Γουόλμπεργκ. Μια εντελώς αμήχανη επιλογή για ταινία μπλοκμπάστερ, ένας ηθοποιός της ηλικίας του.

Στην αρχή αισθάνεσαι ότι τα πράγματα έχουν μια ροή, οι καινούριοι χαρακτήρες μας συστήνονται αν και η όποια αυτοαναφορικότητα και το χιούμορ είναι εντελώς απλοϊκά. Θα τολμούσε μάλιστα κανείς να πει ότι τις καλύτερες σκηνές της ταινίας έχει ο ταλαντούχος Στάνλεϊ Τούτσι-ο μόνος που δεν παίρνει τον εαυτό του στα σοβαρά, το διασκεδάζει και μας διασκεδάζει. Εντελώς άγουρη ακόμα αλλά πανεμορφη η Nicola Peltz στο ρόλο της κόρης του Γουόλμπεργκ (ούτε λόγος για σύγκριση με την μελαχρινή καλλονή Μέγκαν Φοξ).

Και εντάξει, μπορείτε να γυρίσετε και να μου πείτε ότι πλέον δεν ευχαριστιέμαι τα μπλοκμπάστερ επειδή συνήθισα στους μεγάλους της κινηματογραφικής τέχνης. Θα σας έλεγα ότι είστε άδικοι. Πόσα και πόσα καλά μπλοκμπάστερ δεν είδαμε πρόσφατα; Από τους ''Εκδικητές'' μέχρι την τριλογία του ''Σκοτεινού ιππότη''. Προέρχομαι από μια γενιά που έφαγε τα μπλοκμπάστερ με το κουτάλι. Όμως, δεν μπόρεσα να ευχαριστηθώ σχεδόν καθόλου την καινούρια ταινία του Μάικλ Μπέι λόγω της χαώδους πλοκής και της ανεξήγητα μεγάλης διάρκειας. Μια ταινία που αγγίζει τις τρεις ώρες σίγουρα δεν παρακολουθείται έυκολα ούτε από τους φαν του είδους αλλά ούτε βέβαια και απ' το εφηβικό κοινό στο οποίο απευθύνεται. Κάποια εφέ ίσως να έχουν ενδιαφέρον στο 3D (αν και αυτά φαντάζουν ανέμπνευστα, ίδια με εκείνα των προηγούμενων ταινιών-άσε δε και εκείνα τα slow motion στη μέση της δράσης) αλλά γενικά να προετοιμαστείτε για πονοκέφαλο άνευ προηγουμένου μετά το τέλος της ταινίας.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου